
Den Danske Filmskole
Theodor Christensens Plads 1
1437 København K
Den Danske Filmskole er Danmarks statslige videregående uddannelse indenfor film- og TV-produktion. Filmskolen tilbyder uddannelser for de mest dedikerede filmtalenter fra vækstlaget. Desuden udbyder filmskolen kurser, masterclasses og andre brancheevents via deres efteruddannelse for professionelle, som allerede arbejder i film-, tv- og spilbranchen.

Relevante linjer
Animationsinstruktør
Uddannelsen til animationsinstruktør lærer dig at fortælle gennem fantasifulde universer, animation og visuelle fortællinger, spil og interaktive værker og at instruere på tværs af formater og medier. Uddannelsen består af lige dele undervisning og produktion. I undervisningsforløbene er fortællingen i centrum, og du lærer alle filminstruktørens kernekompetencer: Kreativ ledelse, dramaturgi, skuespilinstruktion, lyd, klip og foto. Oveni får du undervisning i storyboard, animation, interaktions- og spil-design, worldbuilding, ledelse og produktion.
Professionsbachelor
Se mereDokumentarinstruktør
På Filmskolens uddannelse for dokumentarinstruktører bliver du både trænet i at arbejde alene med kamera, klipning og lydarbejde og i at arbejde konceptuelt og iscenesættende som leder af større hold og redaktioner - både som den klassiske dokumentarinstruktør og som redaktør, visuel producer eller konceptuerende instruktør. Som uddannet dokumentarinstruktør fra Filmskolen er man kvalificeret til at arbejde professionelt som instruktør på dokumentarfilm til forskellige formater og platforme.
Professionsbachelor
Se mereFiktionsinstruktør
På Filmskolens uddannelse for fiktionsinstruktører bliver du trænet i at arbejdet som instruktør, der kan stå for den overordnede kunstneriske ledelse igennem hele filmens tilblivelsesproces. For at holde trit med fagets rivende udvikling lægger uddannelsen specielt stor vægt på at udvikle din viden, færdigheder og kompetencer inden for fagene iscenesættelse samt ledelse og entreprenørskab. Efter uddannelsen er du kvalificeret til at arbejde professionelt som instruktør på fiktionsfilm til forskellige formater og platforme.
Professionsbachelor
Se mereFilmfotograf
På filmfotografuddannelsen er formålet at uddanne dig til medskaber på serier, spillefilm, dokumentarfilm og nye interaktive formater. Uddannelsen til filmfotograf fokuserer specifikt på, hvordan dit personlige blik kan samarbejde med instruktøren, produceren og øvrige faglinjer om den kunstneriske intention i det filmiske projekt. Du bliver udfordret til at præcisere dit personlige blik, der skal kunne formuleres, kvalificeres og udvikles, så det kan interagere i kreative visioner og samarbejder. Uddannelsen er delt mellem samarbejder i filmøvelse, fællesfag og fagspecifik filmfotografisk undervisning.
Professionsbachelor
Se mereFilmklipper
Som filmklipper på Den Danske Filmskole bliver du uddannet til at have det overordnede ansvar for at klippe billedmaterialer sammen til en fortælling på film, serie eller beslægtede medier. Filmskolen uddanner filmklippere, der kan organisere dette arbejde og være kunstnerisk ansvarlige for en klippeproces - samt at kunne stå for den kunstneriske ledelse af et klippehold. Uddannelsen er bygget op omkring produktioner, fagspecifikke øvelser og fællesundervisning som komplimenterer hinanden. Som studerende deltager du i kunstneriske og praktiske filmprojekter inden for både fiktion, dokumentar og animation. Efter endt uddannelse er den studerende kvalificeret til at arbejde professionelt som Filmklipper, og skabe kunstneriske fortællinger på fiktion, dokumentar og animation til forskellige formater og platforme.
Professionsbachelor
Se mereManuskriptforfatter
Gennem uddannelsen i manuskriptforfatning oparbejder du din personlige signatur og får indgående erfaring og forståelse for manuskriptfagets håndværk og kunstneriske metoder fra idéudvikling til færdig film og TV-serie. Uddannelsen retter sig altovervejende mod at udvikle fiktionshistorier for både fiktionsfilm, TV-serier og animationsfilm. En mindre del af undervisningen tager sit udgangspunkt i det dokumentariske felt.
Professionsbachelor
Se mereProducer
Filmskolens produceruddannelse udvikler din evne til at igangsætte og gennemføre komplekse filmkunstneriske udviklings- og produktionsprocesser, herunder være overordnet ansvarlig for de organisatoriske og økonomiske aspekter i forbindelse med udvikling, produktion og udgivelse af film, serier og lignende. Uddannelsen lægger vægt på udviklingen af metodisk viden og færdigheder, så du bliver i stand til at realisere en given filmkunstnerisk vision og agere fleksibelt i forskellige strukturer, produktionsformater og samarbejdskonstellationer. Uddannelsen har desuden til formål at skærpe din evne til selvstændigt at igangsætte, gennemføre og evaluere filmkunstneriske projekter.
Professionsbachelor
Se mereProduction design
Uddannelsen i production design giver dig evnerne til at udvikle, organisere og lede gennemførelsen af et production design, som bidrager til filmens fortælling og den kunstneriske vision. Du bliver udfordret til at præcisere den visuelle fortælling, og du skal oparbejde den nødvendige viden og metodik til at realisere det. Du lærer at fastholde visionen og lede, udfordre og inspirere de specialiserede kunstneriske kræfter, der samarbejder om at løfte projektet. Under uddannelsen lærer du at kommunikere med fotografi, tegninger, modeller, og andre visuelle virkemidler samt tilegne dig grundlæggende viden inden for designhistorie samt kunst- og arkitekturhistorie. Udvikling af dit kunstneriske udtryk sker i tilegnelsen af arbejdsmetode og undervisning i designfaglige værktøjer og teknikker. Som færdiguddannet production designer skal du kunne udvikle og realisere komplekse kunstneriske production design-koncepter og samtidig fungere som leder i film- og tv- branchen, nationalt og internationalt.
Professionsbachelor
Se mereTonemester
Uddannelsen til tonemester giver dig evnerne til at organisere og være ansvarlig for at lede lydarbejdet på et filmisk projekt igennem alle dets faser sammen med holdet, men med særligt fokus på instruktør-, klipper- og komponistsamarbejdet. Som tonemesterstuderende deltager du i fællesundervisning og er med på fælles praktiske opgaver og projekter inden for fiktion, dokumentar og animation. Den fagspecifikke undervisning handler mest om lyddesign og lyddramaturgi, men du undervises også i lydteknologi, optage- og efterarbejdsmetodik samt filmmusik.
Professionsbachelor
Se mere