Manuskript og udvikling
Kreativ ledelse
Økonomi og koordination
Tilbage

Udviklingschef

Kaldes også:
Kreativ chef

Udviklingschefen leder ideudviklingen af TV-programmer i et produktionsselskab. De har det overordnede ansvar for at udvikle idéer, der passer til selskabets strategi og TV-markedets efterspørgsel. Udviklingschefen pitcher evt. også idéerne til potentielle kunder og overleverer dem til produktion.

Arbejder med
Manuskript og udvikling
Kreativ ledelse
Økonomi og koordination

Hvad laver en

Udviklingschef

?

En udviklingschef er oftest ansat på et produktionsselskab til at drive ideudviklingen til nye TV-programmer, som produktionsselskabet kan skabe og sælge.

Udviklingschefen leder og samarbejder med blandt andre <a href="/jobbeskrivelser/tilrettelaegger" fb-tooltip="true" fb-tooltip-message="En tilrettelægger udvikler idéer og historier til indholdet af et TV-program..."     fb-tooltip-position="top" fb-tooltip-trigger="hover" style="font-weight: bold;">tilrettelæggere</a> for at finde på nye idéer til TV-programmer. Sammen skal de sørge for at udvikle idéer, der passer til produktionsselskabets overordnede strategi, kompetenceområde og økonomiske muligheder.

Som udviklingschef skal man holde nøje øje med TV- og streamingmarkedet i både Danmark og udlandet og lede efter de mest spændende programformater.

Før ideen til et TV-program kan blive til virkelighed, skal udviklingschefen have øje for, om ideen er interessant for én eller flere kunder, som vil købe programmet eller serien. Det er både dyrt og tidskrævende at producere TV-programmer, så der skal oftest være en interesseret kunde, før produktionsselskabet kan sætte gang i produktionen. Kunden kan f.eks. være en TV-kanal eller streamingtjeneste.

Når en idé til et TV-program er udviklet, laver udviklingschefen et <a href="/ordbog#pitch-pitching" fb-tooltip="true" fb-tooltip-message="En pitch vil sige en kort præsentation af et film-, serie- eller TV-projekt, som bruges til at 'sælge' projektet og skaffe penge til produktionen..."     fb-tooltip-position="top" fb-tooltip-trigger="hover">pitch</a>, dvs. en præsentation, som skal gives til kunden. Når et pitch bliver købt, overleveres programidéen til <a href="/jobbeskrivelser/programchef" fb-tooltip="true" fb-tooltip-message="En programchef er en af de øverste ledere i et TV-produktionsselskab med ansvar for kvalitet, budget og levering af produktioner..."     fb-tooltip-position="top" fb-tooltip-trigger="hover" style="font-weight: bold;">programchefen</a> og <a href="/jobbeskrivelser/produktionschef" fb-tooltip="true" fb-tooltip-message="Produktionschefen er den overordnede leder for det praktiske og tekniske arbejde på en TV-produktion..."     fb-tooltip-position="top" fb-tooltip-trigger="hover" style="font-weight: bold;">produktionschefen</a>, som sætter gang i produktionen af programmet.

Som udviklingschef skal man have stærke kreative evner og vide, hvordan man driver idéudvikling af historier og programformater. Man skal være nysgerrig på verden og vide, hvad der interesserer publikum. Derudover skal man være en dygtig og erfaren kommunikatør, der kan præsentere pitches og sælge en ide til potentielle kunder.

Hvad skal man være god til som

Udviklingschef

?

Ideudvikling

Være god til at finde på og udvikle historier til spændende TV-formater.

Kommunikation

Kunne lave overbevisende pitches, der sælger et TV-programmet godt og overbeviser køberen om, at programmet er værd at investere i.

TV-trends og programformater

Have stort overblik over udbudet på TV-markedet og et godt kendskab til programformater, og hvordan man laver dem.

hvordan bliver man

Udviklingschef

?

Der er ikke én bestemt vej ind i jobbet. Da jobbet som udviklingschef er en lederrolle kræver det en del erfaring. F.eks. kan arbejdet som udviklingsproducer eller producer give nogle af de kompetencer, indsigter og erfaringer man skal bruge til jobbet.

Uddannelser

Der er mange forskellige måder at få de kompetencer og den øvelse, jobbet kræver. Her er nogle af de uddannelser i Danmark, som er mest direkte relevante.

Gør det selv!

En måde at få øvelse og erfaring med jobbet er ved selv at give sig i kast med det eller hjælpe andre.
På Filmværkstederne kan du deltage i kurser, få vejledning og søge om støtte til egne produktioner, ligesom du kan møde andre med samme interesser som dig og tage dine første skridt ind i branchen.

Filmværksted Odenses logotype med teksten: "Filmværksted Odense" stående i hvid.
Filmværksted Aarhus logotype med teksten: "Filmværksted Aarhus" stående i hvid.
Filmværksted Viborgs logotype med teksten: "Filmværksted Viborg" stående i hvid.
Filmværksted Københavns logotype med teksten: "Filmværksted København" stående i hvid.
Filmværksted Viborg fokuserer primært på animation og spil

Relaterede events

Relaterede værktøjer

Del